Klinika stomatologiczna – Abłażewicz

Klient
Abłażewicz

Miasto
Bielsko-Biała

Kategoria realizacji
Placówka medyczna

Powierzchnia
26 m²

Jak Klinika Stomatologiczna Abłażewicz Zwiększyła Prywatność i Nowoczesność dzięki Folii SONTE!

Problem

Klinika Stomatologiczna Abłażewicz zmagała się z brakiem prywatności pacjentów oraz potrzebą utrzymania estetycznego i nowoczesnego wyglądu wnętrz. Tradycyjne metody, takie jak zasłony czy rolety, były niewystarczająco praktyczne i trudne do utrzymania w czystości, co wpływało na higienę i profesjonalizm kliniki. Dodatkowo, istniała potrzeba lepszego zarządzania światłem bez zwiększania kosztów eksploatacji.

Rozwiązanie

W odpowiedzi na te wyzwania, klinika zdecydowała się na instalację inteligentnej folii SONTE. Ta nowoczesna technologia pozwala na dynamiczne zarządzanie przejrzystością szyb, umożliwiając natychmiastową zmianę z przezroczystej na matową. Dzięki temu, klinika mogła:

  • Zwiększyć prywatność pacjentów podczas zabiegów.
  • Poprawić estetykę wnętrz, nadając im nowoczesny wygląd.
  • Zredukować koszty utrzymania dzięki łatwej w czyszczeniu powierzchni folii.

Korzyści

Po instalacji folii SONTE, Klinika Abłażewicz odnotowała wiele korzyści:

  • Zwiększona prywatność: Pacjenci czuli się bardziej komfortowo i bezpiecznie, co podniosło ich zadowolenie.
  • Estetyka i funkcjonalność: Nowoczesny wygląd pomieszczeń poprawił wizerunek kliniki i przyciągnął więcej pacjentów.
  • Efektywność energetyczna: Folia chroni przed promieniowaniem UV i IR, co pomaga utrzymać optymalną temperaturę w pomieszczeniach i zmniejsza koszty klimatyzacji.
  • Łatwa konserwacja: Powierzchnia folii jest łatwa do czyszczenia, co jest kluczowe w środowisku medycznym, gdzie higiena jest priorytetem.

Wnioski

Dzięki zastosowaniu folii SONTE, Klinika Stomatologiczna Abłażewicz skutecznie rozwiązała problemy związane z prywatnością i estetyką wnętrz, jednocześnie zwiększając komfort pacjentów i personelu. To innowacyjne rozwiązanie przyczyniło się do poprawy jakości usług i wizerunku kliniki, oferując nowoczesne i praktyczne rozwiązania dla wymagającego środowiska medycznego.

Chcesz zwiększyć prywatność?

Skontaktuj się z nami i dołącz do rewolucji

Zobacz także

olympus logo

Olympus – Budynek Neo Park

W nowoczesnych firmach, przeszklone sale konferencyjne stają się standardem. Jednak ciągły ruch naraża pracowników na rozpraszacze.

Czytaj więcej

indigo logo

Hotel Indigo – pokój hotelowy

Intymność w hotelowym pokoju. Nowoczesne hotele często wykorzystują szkło w celu oddzielenia łazienki od pokoju.

Czytaj więcej

brain embassy logo

Brain Embassy – Adgar Park

Miejsce przyjazne, komfortowe i nowoczesne za razem? Tak, to możliwe! Zobaczcie jak można połączyć te wszystkie elementy aby zapewnić najlepsze warunki do pracy.

Czytaj więcej